Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

суботу, 10 жовтня 2015 р.

Нобелівська премія з хімії


Нобелівський комітет відзначив дослідження механізмів репарації - самовідновлення - ДНК, результати яких згодом можна буде використати під час розробки нових методів лікування раку.
Нобелівську премію з хімії цього року отримали троє вчених - британець Томас Ліндал та американські науковці Пол Модріх і Азіз Санкар. Про це йдеться у повідомленні на сайті Нобелівського комітету.

Як зауважили в комітеті, ці троє вчених є першопрохідцями у вивченні того, як на молекулярному рівні функціонують системи виправлення пошкоджень ДНК, яких ці молекули зазнають щоденно. У Нобелівському комітеті наголосили: "Цьогорічні Нобелівські лауреати з хімії представили фундаментальні ідеї про те, як функціонують клітини. Ці знання згодом можна буде використати, зокрема, у розробках нових методів лікування раку".
Як повідомляв 5.ua, 5 жовтня 2015 року одразу троє вчених отримали Нобелівську премію із медицини за роботу в галузі паразитарних захворювань. А 6 жовтня 2015 року Нобелівську премію отримали двоє фізиків, які "зважили" нейтрино. 

Немає коментарів:

Дописати коментар