Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

четвер, 15 жовтня 2015 р.

Boeing створив найлегший у світі метал: майже як повітря


Компанія Boeing створила революційний матеріал. Новий метал називається мікролаттіс, і він на 99, 99% складається з повітря.
Секрет матеріалу в його комірчастій структурі, яка утворена з порожнистих трубок, розміщених навхрест. У підсумку матеріал став неймовірно легким, а також здатним витримувати великий тиск, поглинаючи більше енергії, ніж інші метали, передає Нi-tech.
Науковий співробітник лабораторії HRL Софія Янг говорить, що таку саму структуру мають кістки. Зовнішня частина кісток дуже жорстка, тоді як зсередини більшість наших кісток порожнисті і володіють в основному комірчастою структурою, а тому вони не так легко ламаються і при цьому мало важать.

"Одним з найбільш потенційних застосувань мікролаттіса, на наш погляд, є його використання як структурного компонента в аерокосмічній промисловості, - розповідає Софія Янг. - Коли я сідаю в літак і притуляюся до бічної панелі, коли кладу багаж на багажну полицю або йду по підлогових панелях повітряного судна, я думаю про те, що мікролаттіс може бути використаний в будь-якому з цих випадків".
Компанія Boeing заявляє, що готова застосувати мікролаттіс вже в найближчому майбутньому. Матеріал дозволить значно полегшити вагу літаків, внаслідок чого зменшиться споживання палива.

Немає коментарів:

Дописати коментар