Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

неділю, 20 грудня 2015 р.

Підсумкові контрольні роботи за І семестр

               
            Досвід попередніх років упровадження зовнішнього незалежного оцінювання дав змогу зробити певні узагальнення. Насамперед, це невміння учнів працювати з тестовими завданнями. Аналіз відповідей учасників тестування з хімії свідчить про те, що більшість учнів правильно розв’язують лише репродуктивні завдання на відтворення фактичних знань.
               Враховуючи це, доцільно вже з 7 класу розпочати роботу над підготовкою учнів до проходження зовнішнього незалежного тестування.
               Вчителеві хімії доцільно протягом року використовувати під час тематичного контролю знань, поточного оцінювання  завдання у формі тестів.  Окрім того, тестові завдання можуть використовуватися і на етапах актуалізації вивчення будь-якої теми, закріплення знань тощо.  Адже тести мають певні переваги перед іншими формами роботи. 

         У збірнику розміщено розробки контрольних робот  для учнів 7-11 класів відповідно до чинної програми з хімії для загальноосвітніх учбових закладів. Запропоновані контрольні роботи містять тестові завдання різних типів, аналогічні тестовим завданням, які можуть бути запропоновані учням під час проведення незалежного оцінювання.  До кожної навчальної теми підібрано чотири варіанти контрольної роботи. Надаються рекомендації щодо методики  складання тестових завдань, а також відповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар