Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

суботу, 16 січня 2016 р.

Періодична система Менделєєва збагатилась чотирма елементами

Періодична система хімічних елементів поповнилася новими елементами. Так, у таблиці Менделєєва з’явилися елементи, атомні номери яких 113, 115, 117 та 118.
Про це повідомили на сайті Міжнародного союзу теоретичної і прикладної хімії (IUPAC). Новину передає «Преса України».
Всі чотири елементи були отримані шляхом штучного синтезу. Отримати їх було досить складно, адже вони розпадаються на раніше невідомі ізотопи більш легких елементів, які науковцям досі не вдалося визначити.

Творцями 113-го елемента вважають хіміків з інституту RIKEN. Ймовірно, цей елемент назвуть «японієм», адже 113-й елемент є першим відкриттям японських науковців у періодичній системі Менделєєва.
Решта три елементи з атомними номерами 115, 117 і 118 були відкриті російсько-американською групою хіміків з Об'єднаного інституту ядерних досліджень в Дубні, Ліверморській національній лабораторії в Каліфорнії і Національній лабораторії Ок-Рідж в Теннессі.
Поки що ці три елементи названі тимчасово: унунпентій (ununpentium — Uup), унунсептій (ununseptium — Uus) і унуноктій (ununoctium — Uuo). Постійні імена елементів зі скороченнями з двох літер з’являться у таблиці через п’ять місяців.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що працівники Московського фізико-технічного інституту у співпраці з колегами з Інститут теоретичної фізики Ландау створили нову модель матеріалу, який можна застосувати під час створення «плаща-невидимки».

Немає коментарів:

Дописати коментар