Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

четвер, 11 лютого 2016 р.

Чому не можна кип'ятити воду по кілька разів?

Дивно, чому про це ніхто не говорив раніше, адже все досить просто! Щодня ми повторюємо одну й ту ж помилку, яка повільно нас вбиває... Ось чому не можна кип'ятити воду повторно! Справа в тому, що будь-яка водопровідна вода містить масу "лівих" речовин і мінералів. Коли ви їх підігріваєте, їхній хімічний склад змінюється. Вода, яка випаровується в процесі кипіння, доставляє ці хімікати вам в легені. А ті, що залишаються у воді, потрапляють у ваш організм разом з гарячим напоєм.
Чим частіше ви будете кип'ятити одну і ту ж воду, тим більш імовірним є важке отруєння організму такими речовинами, як миш'як, нітрати і фторид. Корисні мікроелементи, як наприклад солі кальцію, також можуть перетворитися на отруту і викликати, як мінімум, камені в нирках.


Ось як діють деякі елементи при повторному кип'ятінні води:


Миш'як
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, питна вода є найбільшою загрозою отруєння миш'яком. Ця речовина діє не відразу - він, як прихований ворог, вбиває повільно і болісно. Наслідки від його споживання виявляються лише через роки: ураження шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, хвороби серцево-судинної системи, периферична невропатія, порушення функції нирок, ураження шкіри і навіть рак.



Нітрати
Кожен день ми споживаємо певну кількість нітратів, які знаходяться в грунті, воді та повітрі. Але якщо ця хімічна речовина піддається термічній обробці, як наприклад при кип'ятінні води, то утворюються нітрозаміни, які є канцерогенами і вельми небезпечні для здоров'я. Накопичуючись, вони сприяють розвитку раку, в тому числі раку яєчників, товстої кишки, сечового міхура, підшлункової залози, шлунка і стравоходу, а також раку крові.



Фтор
Думка з приводу токсичного впливу фтору неоднозначна. Однак більшість вчених стверджують, що фторид, який утворюється при повторному кип'ятінні води, становить потенційну небезпеку.

На підставі 27 досліджень, які проводилися протягом 22 років, представники Гарвардського університету дійшли висновку, що фтор справляє негативний вплив на розумовий і фізичний розвиток дітей. Результати роботи були опубліковані в Environment Health Sciences. З них чітко випливає: фторид знижує IQ дітей. Для жінок він небезпечний ще й тому, що призводить до безпліддя.


Немає коментарів:

Дописати коментар