Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

четвер, 5 жовтня 2017 р.

Вручена Нобелівська премія з хімії - 2017

4 жовтня 2017 р.  Нобелівську премію в галузі хімії вручили Жаку Дюбоше (Швейцарія), Йоахиму Франку (США) і Річарду Хендерсону (Великобританія) – «за розробку кріоелектронної мікроскопії високої роздільної здатності для визначення структури біомолекул у розчині», повідомляє радіостанція RFI. 
Завдяки розвитку кріоелектронної мікроскопії можна глибше вивчати будову біомолекул. Вкрай швидка їх заморозка робить можливим їх глибоке вивчення.
У прес-релізі Шведської королівської академії наук йдеться про те, що це відкриття «має вирішальне значення як для розуміння хімічних принципів життя загалом, так і для розвитку фармацевтичних препаратів». 
Кожен лауреат вніс свій окремий внесок у розвиток цього напрямку. Британець Річард Хендерсон зміг отримати структуру білка з атомарною роздільною здатністю. Швейцарець Жак Дюбоше нагороджений за розробку способу отримання мономолекулярної плівки для фотозйомки. Американець Йоахим Франк знайшов метод обробки зображень і створення кінцевої структури білка.+ 
У 2016 році Нобелівську премію з хімії вручили «За проектування і синтез молекулярних машин». Молекулярні машини можуть об'єднувати молекули, що дозволяє проектувати (в зменшеному масштабі) різні об'єкти – від м'язів до автомобільних двигунів. 

Нобелівський тиждень-2017 розпочався 2 жовтня врученням премії з медицини. 3 жовтня були названі лауреати премії з фізики. Завтра, 5 жовтня, буде вручена премія з літератури, 6 жовтня – премія миру, 9 жовтня – премія з економіки

https://tvi.ua/novini/vruchena-nobelivska-premiya-z-himii.html#.WdVOlEc1lAA.google_plusone_share&hcq=8Cy69xq

Немає коментарів:

Дописати коментар