Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

четвер, 4 грудня 2014 р.

З 2016 року ДПА проводитимуть у формі ЗНО

Міністерство освіти і науки у майбутньому планує змінити формат проведення державної підсумкової атестації, проводячи її у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомив заступник міністра освіти Павло Полянський під час проведення селекторної наради, в ході якої було обговорені питання проведення ДПА та ЗНО у 2015 році.


За словами Полянського, Міністерство освіти до 2016 року має намір поєднати проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації з усіх навчальних предметів.



Він також повідомив, що проектом Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років передбачений перехід на зовнішнє незалежне оцінювання в початковій та основній школі.



Як відомо, у 2015 році випускники шкіл складуть об’єднаний тест з української мови і літератури, результати якого будуть враховані, як державна підсумкова атестація з цього предмета, а також як зовнішнє незалежне оцінювання, у разі бажання випускника продовжити навчання у вищому навчальному закладі.



Також випускники шкіл матимуть можливість обрати рівень складання тестів, в залежності від вступних вимог вищих навчальних закладів.

Немає коментарів:

Дописати коментар